Mélanie, passie voor kleuren en prints.

 

Afdesturdeerd aan het HEFF in Brussel in textielkunsten.

"Ik ben altijd aangetrokken geweest door stoffen, hun kleuren en hun prints. Na mijn studies ging ik voor drie maanden naar Japan om creative en textiel technieken te ontedekken. Daar, elk gebaar maakt deel uit van de cultuur en kan worden gezien als een kunst en traditie. Maar bovenal illustreert elke regio zijn tradities op allerlei artikelen.  ok, het is zakelijk maar het is ook de promotie van een cultuur, zijn trots en zijn bewering.

 

Na een tweede reis naar Japan zei ik teken mezelf dat België zit ook vol met tradities, folklore en evenementen die mensen samenbrengen (ontdanks hun verschillen) en waar we trots op kunnen zijn. Dit will ik op mijn eigen manier promoten: via textiel en prints ontwerpen. Daarom creëer ik vandaag een stoffen collectie met Belgische folkloristische prints.

Oekotex Standard 100 gecertificeerd katoen, gedrukt in Europa.

Onze mooiste tradities op stoffen.

Kanojo Design is ook een ode aan wat Belgen samenbrengt.”

 

  

Waarom Kanojo Design?

 

Kanojo is een Japans woord dat wordt gebruikt om naar een vrouw te verwijzen. Het is als de "zij" in nederlands.  Dit is het woord dat de Japanners gebruikten om over mij te praten , tijdens mijn eerste reis naar Japan. ( "En heekt Kanojo ook dorst?") Dit woord is nu in mijn ogen synoniem geworden voor ongelooflijke textiele ontdekkingen, prachtige lanschappen en onvergetelijke ontmoetingen.